“Ta noč ni bila naš dan”

Črnučani so v enem nizu pokazali, kaj zmorejo, če se jim igra sestavi. Za kaj več pa je bilo nocoj preveč nihanja v igri in ponovljen je bil rezultat s prejšnjega dvoboja s Kamničani.

1A.DOL – 16. krog – 12. februar 2022, dvorana Maksa Pečarja, sodnika Milojević Mihajlo in Jovanović Dejan, gledalcev 50

Črnuče : Calcit Volley 1:3 (15:25, 25:20, 16:25, 14:25)

Črnuče: Mihelčič, Prevorčnik, Gornik 4, Bošnjak 15, Sešek 6, Oman 5, Rojnik 9, Slovnik (C) 3, Jančič 1, Valenčič, Mejal 3, Verdinek (L), Karadža Pevc (L). Trener: Jurij Žavbi

Calcit Volley: Kos 2, Bregar, Purič 7, Kosmina, Gasparini (C) 19, Klobučar 9, Siirila 12, Brulec 4, Beravs, Mujanović 2, Pavlović 14, Hribar (L), Plot (L). Trener: Matija Pleško

Prvi niz so gostje odprli z odlično blok obrambo in pri zaostanku 2:8 je domači trener Žavbi porabil že oba odmora. Po seriji treh točk korektorja Gasparinija in blokerja Puriča je Calcit povedel že z 9:16, Na sprejemu je Rojnika zamenjal domači kapetan Slovnik, toda domačim nikakor ni uspelo vzpostaviti ravnotežja na igrišču, zlasti je šepalo zaključevanje napadov. Gostje so niz dobili gladko na 15.

V drugem nizu so se Črnučani zbrali in pokazali, kaj zmorejo, ko jim igra steče. Tokrat je bil domači napad učinkovit 71-odstotno, gostujoči pa 40-odstotno. Ekipi sta se večji del niza menjavali v vodstvu, nazadnje sta bili izenačeni na 16. Dva asa podajalca Mejala in blok korektorja Seška pa sta Črnučanom prinesla naskok štirih točk, ki si ga niso pustili več vzeti.

Na žalost domačih navijačev pa se je tretji niz začel podobno kot prvi, s tem da sta bila tokrat v ospredju pri Kamničanih sprejemalec Klobučar in bloker Siirila. Zaostanek 3:10 je odražal premoč gostov. Trener Žavbi je na igrišče poslal korektorja Jančiča in podajalca Mihelčiča, kar pa ni prineslo preobrata. Predvsem so bili Črnučani nemočni v bloku.

Zadnji niz se je začel z zaporednimi napakami Črnuč, tako da je moral trener Žavbi dvakrat poseči po polminutnem odmoru, da bi se njegovi fantje zbrali. Nato sta ekipi dokaj enakomerno dosegali točke, vendar domačim ni uspelo zmanjšati začetnega zaostanka. Dva zaporedna asa podajalca Brulca sta prednost Kamničanov povečala na nedosegljivih devet točk in gostje so tekmo rutinirano pripeljali do končne zmage.

Statistika tekme pokaže, da je bil črnuški napad 42-odstoten, kamniški pa 58-odstoten. Razmerje v številu točk, doseženih z blokom, pa je bilo 2:14.

(Kliton Bozgo trdi, da ni avtor izjave Ova noć nije bila moj dan 🙂 )

You may also like...