Po preobratu nova zmaga v petih nizih

V izenačeni tekmi so Črnučani ob glasni pomoči s tribun nadoknadili zaostanek in še v drugi domači tekmi zmagali v skrajšanem nizu.

1A.DOL – 5.krog – 29. oktober 2022, dvorana Maksa Pečarja, gledalcev 80, sodnika Tomec Eva in Kodelič Žiga

Črnuče : Salonit Anhovo 3:2 (25:16, 21:25, 22:25, 25:14, 15:13)

Črnuče: Mihelčič, Prevorčnik, Rojnik (C) 14, Oman 9, Sešek 29, Marovt 2, Jančič 1, Valenčič 16, Ramšak 1, Češnovar 12, Karadža Pevc (L), Verdinek (L). Trener: Iztok Kšela

Salonit Anhovo: Kodrič 3, Stojanović, Hesselholt, Karnel (C) 2, Jeklin 1, Godnič, Kavčič 2, Maretič, Bojić 16, Kovačič 17, Vrtovec, Maksimović 19, Šarić (L), Okroglič (L). Trener: Rade Dačović

Črnučani so po začetnem izmenjevanju v vodstvu občutneje povedli pri 10:6 in pri 13:7 je gostujoči trener Dačović že porabil oba odmora. Zlasti razigran je bil mladi črnuški bloker Češnovar, ki je dosegel 5 točk, od tega dve z blokom. Gostje so poskusili z menjavo organizatorja igre, Karnela je zamenjal Godnič, ki se vrača po poškodbi, toda poletnih Črnučanov niso dohajali in pri 18:10 je bilo že jasno, da bo šel prvi niz v korist Črnuč.

Drugi niz je napovedal, da bo tekma še napeta. Kanalci, ki so imeli v prvem delu sezone težave s poškodbami in so bili tudi danes brez blokerja Hesselholta in korektorja Vrtovca, so pokazali precej več. Ko so povedli z 1:2, prednosti niso več izpustili iz rok do konca niza. Sprejemalca Bojić in Maksimović sta bila več kot 50-odstotno uspešna v napadu, na črnuški strani pa jima je pariral Sešek. Trener Kšela je poskušal z menjavami. Vstopili so Jančič, Ramšak in nato še Marovt, toda prednosti gostov niso uspeli izničiti.

V tretjem nizu sta bili ekipi dokaj enakovredni, rezultat je bil izenačen na 8, 10, 16, 17 in 21. Črnučani so izkoriščali svojo precej višjo postavo in prevladovali ob mreži (5 blokov, Salonit le 1 blok), toda Rojnik in Valenčič sta bila nekoliko manj natančna kot prej, na Salonitovi strani pa je učinkovito napadal korektor Kovačič in gostje so z nekaj sreče v končnici uspeli osvojiti še svoj drugi niz.

A Črnuče se nikakor niso predale. Četrti niz je odprl Češnovar z asom. Pri vodstvu Črnuč 9:6 je bil gostujoči trener primoran vzeti odmor in nato pri 13:10 še drugega. Podajalec Mihelčič je enakomerno delil žoge med Rojnika, Valenčiča in Seška, ki so bili v napadu učinkovitejši kot prej, pri Salonitu pa je šepal sprejem. Vstop sprejemalcev s klopi Maretiča in Jeklina gostom ni pomagal, nazadnje pa je rezultat zapečatil črnuški sprejemalec s klopi Marovt z dvema asoma.

V odločilnem skrajšanem nizu je že kazalo, da si bodo Črnučani zapravili možnosti, saj so napravili kar 5 napak na servisu. Toda nato je trener Kšela opravil posrečeno menjavo. Vstopila sta podajalec Ramšak in korektor Jančič in ravno Ramšak je z dvema odličnima servisoma tehtnico nagnil na stran domačih, ki so povedli s 13:11 in nato zmagali z najtesnejšim izidom, 15:13, ter se z zmago povzpeli na visoko 4. mesto prvenstvene lestvice.

Pri Črnučanih je bil najučinkovitejši korektor Sešek s kar 29 točkami, pri Kanalcih pa sprejemalec Maksimović z 19. Posebej velja pohvaliti velja mladi blokerski par Oman-Češnovar, ki sta skupaj dosegla kar 21 točk.

Bravo, fantje, le tako naprej!

You may also like...