Škoda prvega niza (drugič danes)

1A.DOL – 10.krog – 3. 12. 2022, dvorana Maksa Pečarja, sodnika Novak Gregor in Kern Matjaž, gledalcev 60

Črnuče : Panvita Pomgrad 1:3 (28:30, 24:26, 25:23, 14:25)

Črnuče: Mihelčič 2, Elikan 2, Prevorčnik, Gornik 4, Rojnik (C) 15, Oman 8, Sešek 16, Marovt 3, Jančič 2, Valenčič 12, Ramšak, Karadža Pevc (L), Verdinek (L). Trener: Iztok Kšela

Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 20, Avšič, Drvarič 9, Suhadolnik, Rojnik (C) 16, Kovačič 2, Legen, Bedrač 11, Fužir 5, Jurić 2, Vrabl (L), Novak (L). Trener: Dejan Fujs

Mladi Črnučani, tokrat brez obolelega libera Karadže Pevca in z blokerjem Gornikom, ki je priskočil na pomoč po poškodbi Češnovarja, so se odločno spustili v boj z gosti iz Murske Sobote, ki so precej višje na prvenstveni lestvici. Pri vodstvu domačih 9:7 po bloku Elikana je gostujoči trener že vzel prvi timeout, s čimer od svojih igralcev še ni dosegal izenačenja. Valenčičev as za prednost 16:12 ga je spodbudil še k drugemu odmoru, nakar je v igro poslal še Jurića in Legena namesto Fužirja in Kovačiča. Vse to je pomagalo in Sobočani so dohiteli Črnučane na 20. točki. Domači so si znova ustvarili prednost 22:20, potem pa zapravili tri točke zapored in trener Kšela je posegel vmes z odmorom. To je zaleglo in domači so v končnici imeli na voljo 4 zaključne žoge. Toda sreča in zbranost sta bila na strani gostov, ki so niz dobili z 28:30.

Po izenačenem začetku drugega niza so Pomurci prevzeli pobudo z blokom in asom Drvariča ter še enim asom Kovačiča in držali minimalno vodstvo, dokler jih Črnučani niso ujeli z dvema zaporednima točkama Seška na 15. Potem sta se ekipi začeli izmenjevati v vodstvu. Domačim je preglavice delal bloker Bedrač. Po drugem timeoutu Črnuč je na 23 izenačil Valenčič, toda Šormaz je gostom priboril prvo zaključno žogo. Prve še niso izkoristili, drugo pa so, z blokom Drvariča.

V tretjem nizu so črnuški navijači dočakali zanesljivejšo igro svojih igralcev. Pri 11:5 so gostje že izkoristili oba odmora. A po nekaj napakah na začetnem udarcu so bili gostje spet zraven. Spet so domače dohiteli na 15. točki in znova je sledil mrtvi tek vse do konca. Črnučanom je na koncu uspelo izkoristiti prvo zaključno žogo z Valenčičevim asom.

Toda nato je sledil mrk domačih v začetku četrtega niza. Še preden so se zavedli, je bilo že 0:7. Sčasoma so se pobrali, toda Pomurcem se niso uspeli približati na manj kot 6 točk. Priložnost za igro so dobili še Marovt, Jančič in Prevorčnik, ki pa niso zaustavili naleta gostov, ki so niz suvereno dobili na 14.

Glavno razliko na tekmi so gostje naredili z učinkovitejšim, 55-odstotnim napadom, domače pa lahko pohvalimo za 8 točk, doseženih z blokom, in 9 asov, od tega 4 Valenčič in 3 Rojnik.

Rivalstvo bratov Rojnik: Jakob 16 točk, Matic 15 točk.

foto: Miha Hribar

You may also like...