Škoda prvega niza

1B.DOL – 10. krog – 3. december 2022, dvorana Maksa Pečarja, sodnika Kern Matjaž in Novak Gregor, gledalcev 30

Črnuče II : Špan Brezovica 0:3 (24:26, 14:25, 20:25)

Črnuče II: Ritmanič, Mivšek 16, Rutar (C) 2, Kosanc 3, Zajc 1, Vindišar 3, Šenk 2, Drobež, Lenič 6, Rojc, Hribar 8, Čučulovič (L). Trener: Jaka Bevc

Špan Brezovica: Kržič 4, Juvan, Šusto, Željeznov (C) 4, Rozman, Pucelj, Renko 14, Založnik 13, Šip 2, Filiputti, Purgar, Kirbiš 11, Kumer (L), Pikl (L). Trener: Ivan Miloševič

Nekoliko bolje so prvi niz odprli Črnučani, ki so prvič za tri točke povedli pri 11:8. Gostje so jih neuspešno lovili. Največ točk sta v tem delu dosegla Mivšek in Renko. Priključek so ujeli pri 21:20, ko je domači strateg Bevc vzel prvi odmor. Črnučani so dobro nadaljevali vse do “tik pred zdajci”. Pri 24:21 so imeli na razpolago tri zaključne žoge. Zgrešeni začetni udarec, žoge v out, blokirani napad… Pet zaporednih točk Brezovčanov in niz je šel gostom z rezultatom 24:26.

Po izenačenem uvodu so pobudo v drugem nizu prevzeli gostje. Pri zaostanku 7:13 so domači menjali organizatorja igre: namesto Rutarja je vstopil Zajc. Dve zaporedni točki Leniča nista bili dovolj za priključek in pri 10:17 je trener Bevc posegel z odmorom. Založnik in Kirbiš sta bila še naprej učinkovita, pri domačih pa je korektor Mivšek, ki je dobival največ napadalnih žog, popustil. Pri domačih sta vstopila Kosanc namesto Hribarja in Rojc namesto Leniča, kar pa ni spremenilo poteka igre in gostje so zanesljivo zmagali s 14:25.

V tretjem nizu je domače doletelo nekaj nezbranosti (napaka pri podaji), goste pa nekaj sreče in dokaj hitro so se Črnučani znašli v zaostanku 2:8. Prednost se je še povečevala, tako da si je gostujoči trener Miloševič lahko privoščil dve menjavi. Podajalca Željeznova je zamenjal Purgar, blokerja Kržiča pa Šusto. Pri rezultatu 13:19 je bila prednost že skoraj nedosegljiva, do konca tekme pa so igralci obeh moštev pokazali še nekaj lepih potez, niz pa se je končal z zmago gostov 20:25.

Gostje so se odlikovali z učinkovitejšim napadom in devetimi bloki. Največ točk sta dosegla Renko (14) in Založnik (13). Pri domačih sta bila najučinkovitejša Mivšek (16) in Hribar (8), Lenič pa se je izkazal s 77-odstotnim sprejemom.

Črnučani še vedno zasedajo dobro 6. mesto na prvenstveni lestvici, naslednjo soboto pa gostijo najboljšo ekipo 1B.DOL, doslej stoodstotno novomeško Krko.

foto: Matjaž Žolnir

You may also like...