Z gostovanja pri drugi kamniški ekipi brez točk

1B.DOL – 5.krog – Calcit Volley II : OK SAVA 3:1 (24:26, 25:14, 25:13, 25:22)

V soboto, 28. oktobra 2023, je v dvorani OŠ Stranje potekala tekma 5. kroga 1B.DOL lige med ekipama OK SAVA in Calcit Volley II.

Črnučani so odločno pričeli tekmo in si hitro priigrali vodstvo. V prvi polovici prvega niza smo bili priča trem zmagovalnim blokom Drobeža, Opeke Kreseta in Ritmaniča. Na drugi strani je bil začetek prvega niza zaznamovan z napakami, kar je privedlo do rezultata 11:18 za Črnučane. Sledila je menjava domačih igralcev, kar je prispevalo k boljši Kamničanov, ki so pričeli vztrajno manjšati razliko v rezultatu. Vztrajnost v kombinaciji z napakami Črnučanov je pripeljala do zmanjšanje vodstva in minimalne prednosti 20:21 za Savo. Sledil je napet zaključek seta, ki se je končal z rezultatom 24:26 za Črnučane.

Drugi niz se je pričel z nizom napak na strani Črnučanov in izjemnim nizom štirih zaporednih asov Blaževiča na strani Kamničanov. S tem so si Kamničani ustvarili lepo prednost 9:1 in jo z dobro igro obdržali do konca niza. Na strani Črnučanov je bilo skozi cel niz možno opaziti napake na servisu. Kamničani so zasluženo osvojili niz.

V tretjem setu so Kamničani prikazali dobro igro. Proti sredini niza so si priigrali ogromno prednost, ki so jo obdržali do konca, in prepričljivo zmagali z 25:13. Niz so zaključili z dvema zmagovalnima blokoma Poljanška in Podobnika ter asom Blaževiča.

V četrtem nizu so Črnučani prikazali dobro igro in v sredini niza stopili v vodstvo, ki so ga držali vse do rezultata 22:22. Sledil je niz pridobljenih točk s strani Kamničanov in zaslužena zmaga domače ekipe.

You may also like...