Začetek Notranjske lige za mlajše selekcije

V soboto, 19.10.2013, se je na OŠ Kette Murn začela Notranjska liga v odbojki za mlajše selekcije v kategoriji mala odbojka. Ker se državno prvenstvo v mali odbojki prične šele decembra so trenerji okoliških klubov, tako kot lani, organizirali interno tekmovanje v mali odbojki za mlajše dečke, v katerem nastopajo klubi iz Ljubljanske regije. Na njem nastopata tudi dve ekipi ACH Zmajčkov, ki pa se na prvem turnirju, nista odrezali najbolje.

Spodbuden začetek

V prvi tekmi so se ACH Zmajčki 1 pomerili z branilci naslova državnega prvaka, ekipo Brezovica 1. V prvem nizu, kjer sta obe ekipi zaigrali v najmočnejši postavi, so zmajčki pričeli zelo dobro. Potem so začeli popuščati in na koncu je Brezovica 1 brez težav zmagala. Druga postava zmajčkov je drugi niz začela odlično. Po presenetljivo dobri igri je bila večji del niza enakovreden nasprotnik, vseeno pa so se na koncu zanesljive zmage veselili igralci Brezovice.

Poraz v napeti končnici

Prvi niz druge tekme proti ekipi BenQuick Volley je bil vseskozi izenačen. Ekipo BenQuick Volley, ki jo sestavljajo odbojkarji iz Logatca in ljubljanskega ligaša Ljubljana Volley, je bila večji del srečanja v rahli prednosti. Vendar so jo zmajčki vedno znova ujeli, žal pa pa tudi vedno znova dopustili, da so jim ušli. Borbenosti in želje zmajčkom ne gre očitati, se bodo morali pa v prihodnosti naučiti bolje poslušati in držati navodil, ki jim jih daje trener. Rezultat je bil poravnan še na 24. točki, potem pa so več poguma pokazali igralci BenQuicka in niz dobili. Druga postava je drugi niz začela izvrstno in povedla 5:3. Potem pa so fantje, nevajeni nositi breme zmage povsem popustili in dopustili nasprotniku, da jih je zanesljivo premagal. Verjamemo, da so se fantje iz tekme nekaj naučili in da bodo prihodnjič odigrali bolje. Tako na koncu ostaja priokus, da bi v prvih dveh pripravljalnih tekmah sezone, vseeno lahko dosegli še kaj več.

Predstavili so se tudi ACH Zmajčki 2

V prvem nizu se niso predstavili ravno najbolje. Oprostimo jim lahko zato, ker so nekateri še povsem začetniki, nekateri pa se niso prvič dobro znašli na nekoliko večjem igrišču kot lani. Nasproti so jim stali fizično močnejši nasprotniki ekipe Brezovica 2, ki pa se več ali manj tudi sami šele spoznavajo z odbojko. No, v drugem nizu je bilo že veliko bolje. Tako je bilo tudi nekaj veselja in dobrih potez na igrišču. Vseeno pa se je njihova zgodba v drugem nizu končala pri 21. točki.

Dogajanje je bilo torej pestro, tekmovanja se je udeležilo 7 ekip, ki so v zanimivih tekmah prikazale dobro znanje male odbojke, ki se, kot že večinoma že veste, igra na manjšem igrišču, v katerem se igra 4:4. Iz Odbojkarske šole ACH Zmajček sta se na tekmovanju predstavili dve ekipi, bolj kot same zmage pa smo si trenerji želeli dobrih predstav, saj prve uradne tekme državnega prvenstva šele prihajajo. To pa ne pomeni, da bomo naslednjič igralci, trenerji in gledalci zopet zadovoljni samo z nekaj dobrimi odbojkarskimi potezami, z dobrim deloma na treningu, bo prišel čas tudi za zmage! Se vidimo v Kamniku!

You may also like...