Zmajčki se bodo borili za 5. mesto v DP

V soboto, 5.4.2014, se je naša najmlajša ekipa ACH Zmajčki udeležila polfinalnega turnirja državnega prvenstva v mini odbojki, ki je potekal v Kanalu ob Soči.

Zmajčki so pokazali, da niso po naključju udeleženci polfinala. Tekmecem so bili zelo blizu in imeli svoje priložnosti za uspeh. Žal pa so se napredovanja v finale veselili njihovi nasprotniki. Ne glede na poraz pa lahko že sedaj ugotovimo, da so nam Zmajčki priigrali lep tekmovalni uspeh.

Proti Salonitu osvojili set, Žužemberk boljši s 3:0

Prva tekma proti favoriziranim domačinom je v prvih dveh setih potekala brez presenečenj, saj je bila razlika v kvaliteti očitno na strani gostiteljev. Zmajčki so zadnji odločilni set začeli izenačeno, pri rezultatu 10:10 pa je sledila serija napak na naši strani in Kanalci so povedli za šest. Čeprav smo jih v končnici seta začeli loviti, je naše možnosti zatrla sodniška napaka, ki je fante tako iztirila, da se niso več spravili skupaj. Žal se je to poznalo tudi v naslednji tekmi proti fantom iz Žužemberka. Tekmo so vsi odigrali slabše, s premalo poguma v napadu in preveč napakami v obrambi.

Izenačena tekma proti Braslovčam

V zadnji tekmi, proti kasnejšim zmagovalcem turnirja, ekipi Braslovče mini, pa so fantje spet odigrali na visokem nivoju. Po rezultatu 1:1 v setih so igrali borbeno in napadalno in večji del seta vodili. Žal se je na koncu spet pojavilo preveč napak v napadu in naprotnik je s svojo konstantno igro to znal izkoristiti.

Pohvalil bi vse fante za borbenost in kljub četrtemu mestu na turnirju so pokazali igro, s katero bodo podobne nasprotnike v prihodnosti zlahka premagovali.

Nesrečna poškodba našega Teja

Nazadnje pa še slaba novica, ki pa le priča o borbenosti fantov. V drugem setu zadnje tekme je Tej med reševanjem žoge trčil s soigralcem in kasneje se je izkazalo, da si je pri tem zlomil palec na roki. V imenu Zmajčkov, trenerja Matjaža in vseh članov kluba, mu iz srca želimo hitro okrevanje!

Za konec še vabilo na zadnji letošnji turnir mini odbojke, ki bo potekal 10. maja, in kjer si bodo najmlajši Zmajčki poskušali priboriti peto mesto v Sloveniji.

avtor: Matjaž Brajer

You may also like...