Starejši dečki v A ligi

S ponosom in veseljem se lahko tokrat pohvalimo z uvrstitvijo naše ekipe Črnuče ACH 1 v A ligo letošnjega prvenstva v kategoriji starejših dečkov. To, kar lani ni uspelo njihovim malo starejšim vrstnikom, je uspelo generaciji letnika 2000. V Stranjah so z zmago 2:1 proti Žirovnici več kot uspešno zaključili letošnje kvalifikacije.
Črnučani so na turnirju v Stranjah za preboj med 12 najboljših ekip v kategoriji starejših dečkov potrebovali eno zmago oz. dve točki. Proti Calcitu tokrat ni šlo, servis domačih igralcev v Stranjah je bil odločilen, kljub borbeni igri naše ekipe, so bili Kamničani enostavno boljši in zmagali z 2:0.

Odločala je tekma proti Žirovnici, ki so jo naši fantje začeli odlično in brez večjih težav osvojili prvi niz.. Kapetan Jerič je bil vztrajen, nepopustljiv in borben, v napadu sta se izkazala Maks in Urh, tudi Enej je odigral dobro, pohvale gre našim centrom obrambe Luki in Tjažu, Leon se je izkazal na mestu libera.

Ne glede na napake in tremo, so fantje kljub izgubljenemu drugemu nizu (pri rezultatu 24:22 je imel zmago v rokah Urh Resman, toda…), v odločilnih trenutkih tekme pokazali, da imajo radi odbojko in da si igranje v A ligi zaslužijo. Želja po zmagi je bila enostavna prevelika, da bi Žirovnici pustili, da osvoji tretji niz.

Občutke po tekmi je potrebno še strniti, zagotovo pa si lahko privoščimo trenutke veselja, saj je uspeh fantov = uspeh celotne ekipe, tako trenerjev in staršev, ki so vzpodbujali naše fante tudi na zadnjem turnirju.
Pica in pijača po tekmi je bila zaslužena, bravo fantje, bravo starši, bravo naši Zmaji!

Čestitke Nejcu J., Nejcu P., Urhu, Maksu, Luki, Tjažu, Eneju, Leonu B. in Tinu, prav tako pa vsem, ki ste del naše ekipe! Pohvale tudi Leonu M., ki je na tribunah kljub poškodbi rame bodril svoje soigralce v igrišču!

avtor: Miha Premelč, ŠD FITT Črnuče

You may also like...