ACH Zmajčki drugi na turnirju v Kočevju

V soboto, 20.12.2014, je naša najmlajša ekipa nastopila na turnirju MINI odbojke v Kočevju, kjer se je pomerila z vrstniki iz ekip Kočevja, Žužemberka in Ljubljane Volley. Rezultat na turnirju je bil več kot uspešen, saj so Zmajčki osvojili drugo mesto na turnirju in napredovali v naslednji krog tekmovanja. Za nekatere je bil to prvi uradni nastop na odbojkarski tekmi, zato so imeli fantje in tudi njihovi starši, ki so jih vzpodbujali na tribunah, kar nekaj treme.

Že na prvi tekmi so nastopili proti močni ekipi Žužemberka, ki je tudi v nadaljevanju prepričljivo premagala vse nasprotnike in bo tudi letos eden izmed favoritov za osvojitev naslova državnega prvaka.
Vožnja v Kočevje je na začetku očitno uspavala naše borbene Zmajčke in na parketu se proti močnejšim in starejšim fantom iz Žužemberka niso najbolje znašli. Izgubljena tekma s 3:0 nas je nekoliko potrla, vendar je poraz kmalu šel v pozabo, saj je bilo na srečo pred drugo tekmo dovolj časa, da so si naši fantje ogledali celotno dogajanje v dvorani in se navadili na tekmovalne razmere.

Po dobrem, sproščenem ogrevanju, so v drugo tekmo z domačini, ekipo MOK Kočevje, krenili odločno in samozavestno. Kot ekipa so držali skupaj, se spodbujali in igrali odbojko, tako kot jo znajo. Malce treme je še bilo prisotne, zato je kakšen servis letel izven igrišča in tudi žoga nam je včasih malce ponagajala ter švignila v mrežo. Vseeno pa so bili naši odboji in podaje že bolj natančni, dovolj, da so fantje dobili tekmo z 2:1. Veselje je bilo veliko, vsi Zmajčki, Žiga, Lovro, Luka H., Luka M., Nal in Nejc, pa so si skočili v objem in v veselem razpoloženju čakali na zadnjo tekmo proti ekipi Ljubljana Volley.

Na tretji tekmi smo prepričljivo osvojili prvi niz, predvsem po zaslugi dobrega servisa in majhnega števila napak. Utrujenost je že dodobra načela naše junake, zato niso pokazali vsega kar zmorejo. Kljub borbenosti in želji, so v ključnih trenutkih nizov malce popustili, ter drugi in tretji niz izgubili na razliko.

Ker je bilo jasno, da je Žužemberk prepričljiv zmagovalec turnirja in da so tri ekipe, Kočevje, Ljubljana in Zmajčki, izenačene po dobljenih in izgubljenih nizih, je o napredovanju in končnem drugem mestu, odločal količnik osvojenih in izgubljenih točk.

Tokrat je bila sreča na naši strani in borbenost kapetana Žige Žolnirja, ki se je tudi na zadnjo, že izgubljeno žogo, vrgel v ribo, je bila poplačana. Čeprav je veliko takšnih žog padlo na tla, je pomembno, da so naši fantje tekli, skakali, padali in se borili, pri tem pa igrali odbojko in se zabavali. Zato iskrene čestitke vsem fantom, Žigi Žolnirju, Nejcu Leniču, Luki Maloviču, Luki Hribarju, Lovru Korelcu in Nalu Pale Stankovu, za lepo odbojkarsko soboto! Hvala tudi vsem navijačem in staršem, ki so s svojimi močmi pripomogli k uspehu naše ekipe.

You may also like...