S težavo na tekmo, z lahkoto do zmage

Zadnja tekma v letošnjem koledarskem letu, tik pred božičem, je le prinesla tako želene tri točke črnuški ekipi. Očitno so bili fantje letos pridni in so si trudom in prizadevnostjo le prislužili lepo božično darilo.
Pred samim odhodom na gostovanje v Braslovče, se je ekipa soočala s pomanjkanjem igralcev, saj je v ekipi kar nekaj poškodovanih, nekaj pa jih je zbolelo. Na tekmo je tako odpotovala le deveterica igralcev, med njimi pa je bil tudi poškodovani Jure Podlesnik, ki kljub dobri volji ni bil v stanju za igranje. Tako je trenerju preostalo le še osem igralcev, od njih pa sta bila dva prosta igralca, Maj in Jaka, tako da trener ni imel niti enega igralca za menjavo. Ekipa je bila prisiljen tudi v dodatno spreminjanje igralnih mest, saj je ekipa pred tekmo ostala le z enim pravim blokerjem, Jernejem Petarko, drugo mesto pa je tokrat po sili razmer prevzel Nejc Popit. Navkljub vsem težavam, pa so bili igralci odločeni, da tokrat vzamejo vse tri točke in cilj so hitro začeli uresničevati.

Črnučani so bili solidni na servisu, učinkoviti v bloku in nezaustavljivi v napadu, kar je hitro prineslo zmago v prvem nizu. Tudi drugi je potekal v podobnem ritmu, nekaj pa so dodali še tokrat nerazpoloženi domačini, ki so obenem postajali vedno bolj nervozni.

Tretji niz je postregel z nekaj bolj enakovredno igro, ki pa so ga Črnučani vendarle uspešno privedli h koncu in se veselili še četrte letošnje zmage, tokrat prve s popolnim izkupičkom.

Rezultat tekme

ŠD Braslovče : Črnuče ACH II; 0:3; (19:25,17:25,22:25)

You may also like...