Zmajčki trikrat zmagali

V soboto, 7.3.2015, so v Ljubljani ACH Zmajčki obeh ekip odigrali turnir v mali odbojki. Zmajčki naše prve ekipe, ki se zaradi administrativne napake imenujejo ACH Zmajčki II, so v prvi tekmi turnirja gladko premagali zmajčke iz druge ekipe, nato pa so brez težav premagali še odbojkarje iz Kočevja V tretji tekmi, ki je odločala o 2. mestu na turnirju, pa so se fantje naše druge ekipe (ACH Zmajčki I), prav tako veselili zmage nad MOK Kočevjem.

Zmajčki premočni

Po spodrsljaju v repasažu, naša prva ekipa Zmajčkov nadaljuje tekmovanje za mesta. Tu so se jim pridružili še Zmajčki druge ekipe in pa odbojkarji iz Kočevja. V prvi tekmi turnirja so se Zmajčki pomerili med seboj. V prvem nizu sta si stali nasproti prva postava naše druge ekipe v zasedbi Žolnir, Šindič, Enova in Mali in tretja postava naše prve ekipe v zasedbi Lenič, Elikan, Podlesnik in Šenk. Pričakovati je bilo izenačen dvoboj, vendar ga žal nismo videli. Mlajši Zmajčki so se nekoliko ustrašili starejših kolegov, ki pa so bili zelo motivirani. Razumljivo, saj gre za čast. Pokazali so spoštovanje do nasprotnikov in jih z resnim pristopom visoko premagali. Nekaj lepih potez na obeh straneh smo vseeno videli. Še večja razlika pa se je pokazala v drugem nizu, ko sta si nasproti stali drugi postavi obeh ekip.

Podobna slika je bila tudi v drugi tekmi, ko so se Zmajčki pomerili s Kočevjem. Tokrat so v prvem nizu dobili priložnost člani prve postave. Po nekaj začetnih napakah so stvari postavili na svoja mesta in visoko zmagali. Drugi niz je bil zgolj formalnost, saj mladi odbojkarji iz Kočevja niso bili dorasel nasprotnik.

Zmajčki ekipe ACH Zmajčki II so si z dvema zmagama zagotovili napredovanje. Resnejše preizkušnje z močnejšimi nasprotniki, pa jih čakajo čez 14 dni.

Odločilni niz dobili domačini

V tretji tekmi, ki je odločala o 2. mestu na turnirju so se mladi odbojkarji naše druge ekipe (ACH Zmajčki I), še tretjič letos pomerili z MOK Kočevjem. Tudi v tretje jim je uspelo zmagati. Pot do zmage pa ni bila lahka, saj so prvi niz po napeti končnici dobili borbeni gostje. Tako smo šele v tretji tekmi videli pravi dvoboj. Na koncu pa so se vendarle veselili naši fantje. Bravo, Zmajčki!

You may also like...