9. mesto od 31 ekip male odbojke

V soboto, 9. 5. 2015, so zmajčki igrali turnir državnega prvenstva v Kranju. Z zmago na turnirju za končno 9. mesto so uspešno zaključili sezono. Čeprav oslabljeni so z dobro igro z 2:0 premagali Hoče in Triglav. V letošnjem DP v mali odbojki je sodelovalo 31 ekip. BRAVO ZMAJČKI!!!

V drugem nizu ni šlo vse po načrtih

Prvo tekmo proti ekipi Hoče so zmajčki začeli dobro. Ves čas so bili v rahli prednosti. V zelo solidni predstavi obeh ekip so se na koncu zmage s 25:22 veselili zmajčki. Drugi niz je bil povsem drugačen. Nasproti sta si stali drugi postavi. Oslabljeni zmajčki so imeli pred seboj težko nalogo. Škrlep je nekajkrat za las zgrešil točko v napadu, pa tudi drugim zmajčkom napadalne akcije niso uspevale. Postajali so nervozni, nasprotnik pa je dosegal točke na račun napak zmajčkov. Trenerju zmajčkov je le nekako uspelo umiriti svoje varovance. Le ti so se spustili na nivo nasprotnika in niso v napadu tvegali nič. Tako smo videli skoraj neskončne izmenjave žog preko mreže. Take igre zmajčki niso vajeni, vseeno pa so zdržali v vojni živcev. V potrpežljivi igri so počasi uveljavili rahlo premoč v svojem tehničnem znanju in pri 12. točki ujeli nasprotnika. Potem je Škrlepu le uspelo nekaj dobrih napadalnih potez tako, da so se nekoliko sprostili tudi drugi zmajčki. V ne preveč kvalitetnem vendar borbenem dvoboju so na koncu Črnučani zasluženo slavili s 25:21.

Slab začetek, dober konec

V paralelni tekmi so domači odbojkarji Astec Triglava premagali Maribor DEM. Tako sta si v tretji tekmi stala naproti zmagovalca prvih dveh tekem. Igralci Triglava so že stari znanci zmajčkov, hkrati pa tudi sila neugoden nasprotnik, čeprav so jih zmajčki v obeh dotakratnih dvobojih že dvakrat premagali. Tudi tokrat jim ni bilo lahko.

V prvem nizu sta si stali nasproti prvi postavi. Domačini so začeli odločno in hitro povedli 7:2 in kasneje 10:5. V tem obdobju zmajčki niso igrali slabo, vendar je bil nalet Triglava silovit. Zmajčki vseeno niso popuščali. Pri rezultatu 13:8 za domače pa se je zgodil preobrat. Slednji so pričeli delati napake v napadu, tudi na račun dobrega bloka. Na drugi strani pa so zmajčki na krilih Hribarja, ki je prikazal eno najboljših predstav v sezoni z dobro igro in odločnimi napadi, topili vodstvo nasprotnika. To je splahnelo pri 14. točki. V tem obdobju je Žolnir odlično razigraval Hribarja. Ko je še Jeriču uspelo z močnim udarcem ugnati obrambo nasprotnika, je bila pot do zmage odprta. Vse do vodstva 23:18 za zmajčke. Takrat pa se je zalomilo. No, tokrat ne povsem do konca. Zmajčki so tudi z malce sreče, vendar povsem zasluženo dobili prvi niz s 25:23.

To je bil tudi odločilen niz. Zmajčki druge postave so drugi niz začeli veliko bolje, kot na prvi tekmi, pa tudi nasprotnik je bil nekoliko slabši. Dvoma o zmagovalci nikoli ni bilo in zmajčki so visoko zmagali. Takoj po tekmi so se še malce poveselili, potem pa smo se vedrih lic odpravili v Ljubljano na zasluženo pizzo.

Za zmajčke so tokrat igrali: Jerič, Žolnir, Lenič, Elikan, Podlesnik, Škrlep, Šenk, Stojan, Prevorčnik in Hribar

Sklepna misel trenerja

Zmajčki v letošnjem DP niso nobene tekme izgubili z rezultatom 2:0. Le malokatera ekipa ima toliko enakovrednih igralcev, kot jih imajo zmajčki. Vzdušje v ekipi je bilo ves čas pozitivno. Tudi takrat, ko nam na začetku sezone ni šlo. Težko je bilo gledati žalostne obraze zmajčkov, po izgubljenih tekmah. Še zlasti je bolelo to, da so se tudi sami zavedali, da igrajo pod svojimi sposobnostmi, čeprav jim borbenosti nikoli ni manjkalo. Vendar pa je izjemno pozitiven ekipni duh pripomogel, da so fantje trmasto vztrajali. In prišle so prve zmage nad enakovrednimi ekipami, s katerimi so si povrnili samozavest. Rezultat tega je bil tudi 100% izkupiček na zadnjih dveh turnirjih.

Že dolgo nisem vodil ekipe v kateri bi se stkalo toliko prijateljskih odnosov. Fantje so prava klapa. Kako ponosen sem bil, ko so na poti v Avstrijo na avtobusu sami od sebe spontano začeli peti slovensko pesem. Tega pri mladih generacijah nisem videl že nekaj let. Resnično sem užival v delu z njimi in občutek imam, da je uživala tudi velika večina od njih. Na koncu smo sami sebi dokazali, da je bila uvrstitev med najboljših 8 ekip v Sloveniji realnost in ne samo sanje. Čeprav nam za las ni uspelo, smo po zadnjih predstavah, mislim da vsi zadovoljni.

Za konec bi se rad zahvalil še Mihi Hribarju za izjemno pomoč v zadnjih treh letih najinega dela. Zmajčkom pa želim uspešno pot v življenju in v odbojki.

You may also like...