Brez novih točk v zadnji tekmi rednega dela 1.DOL

V zadnjem krogu rednega dela 1.DOL so Črnučani gostovali pri OK Triglav Kranj. Po obetavnem začetku je igra naših padla in na koncu so se veselili domačih.

Hiša na kolesih : Črnuče 3:0 (30:28, 25:20, 25:22)

Dvorana ŠD Planina, Kranj, 2. marec 2019, sodnika Valentar (Prevalje), Milojevič (Ljubljana), gledalcev: 200

Hiša na kolesih Triglav: Glamočanin, Plot (L), Tučen 7, Bregant 14, Kos 5, Bošnjak 6, Pernuš, Mali 9, Libnik (L), Jenko 10, Kök 3. Trener: Sašo Rop.

Črnuče: Trobiš 1, Mihelčič, Hodžič Šlejkovec, Čopi 3, Gornik,  Tepić 7, Kumer (L),  Jurić, Marovt 2, Rutar 6, Slovnik 7, Valenčič 14, Slobodnjak (L). Trener: Marko Brumen.

Črnučanom se je nocoj, prvikrat v letošnji sezoni, pridružil bivši dolgoletni član, Stipe Jurić, zadnja leta specialist za servise. Žal ta pomoč in glasna podpora skupine najzvestejših črnuških navijačev na tribunah danes nista bili dovolj. Naši fantje so začeli dobro in vodili ves prvi niz do 14:18. Potem je prišlo do mrka in preobrata rezultata v 20:18. Kljub temu so potem naši v finišu na razliko imeli nekaj zaključnih žog, a jih niso izkoristili.

V drugem nizu so domači na krilih uspeha iz prvega niza nadaljevali in diktirali svoj tempo. Z manj napakami v napadu so držali vodstvo, k čemur so pripomogli tudi zgrešeni servisi naših. Trener Brumen je pri 13:9 za Kranjčane svoje fante poklical na pogovor. Toda po odmoru se je prednost le še povečevala. Šele po visokem vodstvu 22:14 so Kranjčani našim dopustili, da se nekoliko približajo, vendar so niz gladko zaključili v svojo korist.

Tudi v 3. nizu so domači začeli bolje in že na začetku pobegnili na 5:2. Gostje so z blokom Bošnjaku najprej znižali na točko zaostanka, po nesporazumu pri podaji pa prišli do izenačenja na 6. točki. Kranjčani so po menjavi podajalca Köka s Pernušem zaigrali bolj poletno in si ustvarili nekaj prednosti, ki pa še ni zadoščala za mirno spanje do konca niza. Pri naših je bilo nekoliko preveč napak v napadu, pri domačih pa je bil v napadu zelo zanesljiv kapetan Bregant. Po napaki našega najučinkovitejšega igralca danes Martina Valenčiča, ki je slabo podajo poslal v out, je Brumen pri 22:19 vzel odmor. Po odmoru so Kranjčani najprej poskrbeli za znižanje izida, nato pa je Jure Jenko z blokom ponovno povišal na 23:20. Rop je vzel timeout, gostje pa so izid znižali na 23:22, to pa je bilo tudi vse v tem nizu.

Sreča v nesreči za nas je, da so tudi Hoče ostale brez točk v Murski Soboti, tako da smo se uvrstili na tretjo štartno poziciji v skupini za obstanek. Kranjčani so se ob porazu Šoštanja uvrstili v končnico, kjer bodo dobili svojega nasprotnika po koncu tekme Krka – Salonit Anhovo.

Tekmovanje v zgornji in spodnji skupini se nadaljuje čez dva tedna.

Poročilo OZSStatistika PDF

You may also like...