Sobotni večer se ni začel obetavno

V prvi tekmi včerajšnjega večera v dvorani Maksa Pečarja se je naša druga ekipa, Črnuče 2, pomerila z gosti iz Maribora, ekipo PRO Volley, ki zaseda tretje mesto na prvenstveni lestvici druge lige.

Črnuče 2 : PRO Volley 0:3 (20:25, 21:25, 15:25)

Naši so tekmo dobro odprli in si ustvarili začetno vodstvo 9:6. Gostje so jih ujeli pri 14. točki, nato pa se je rezultat gibal bolj ali manj izenačeno do 19:19. Tam pa so Črnučani popustili in kljub dvema timeoutoma domačega stratega Sama Belaviča Pučnika niso več sledili tekmecem. Namesto blokerja Malija je vstopil Šen, vendar to ni pomagalo. Domači so niz izgubili na 20.

V drugem nizu je bila situacija obrnjena. Prevladovali so Mariborčani in ohranjali minimalno prednost, Črnučani so jih ujeli in z dvema zaporednima točkama včeraje našega najučinkovitejšega napadalca Seška povedli s 16:15. Pri 18:19 je domači trener poskusil z menjavo podajalca, Rutarja je zamenjal Popit. Vendar pa so si nato Črnučani z zgrešenimi servisi sami pokvarili izglede za končnico. Štajerci so zaključili na 21:25.

Tretjini niz je dajal upanje, da bo odpor domačih močnejši, saj so odločno povedli s 4:0, nakar so gostje uspeli zaustaviti nalet in se počasi približevali. Tokrat je pri Črnučanih na sprejemu Čučulovič zamenjal Rojca, Resman pa Leniča, toda rezultatsko se je tehtnica ponovno nagnila na štajersko stran. Pri 12:18 je že bilo videti, da je prednost previsoka in da domači nimajo moči za preobrat. Mariborčani so potem tekmo zlahka pripeljali do konca.

V članskih ligah zdaj sledi enomesečni odmor, potem pa za naše tri ekipe sledi boj za čim boljšo uvrstitev v spodnji polovici lestvice. Prepričani smo, da se bodo uspešno borili, treba pa bo vložiti še več truda kot doslej.

You may also like...