Z zmago na novoletni tekmovalni odmor

V 13. krogu 1. DOL za moške so Črnuče sinoči gostile Krko iz Novega mesta. V treh tesnih nizih tekme, ki ni odločala o ničemer, so imeli domači več zbranosti in sreče v končnicah in tokrat premagali višje rangirane goste.

Črnuče :  Krka 3:0 (25:22, 27:25, 25:23).

Dvorana Dvorana Maksa Pečarja, gledalcev 80, sodnika Goznik Smiljan (Slivnica), Miklošič Sanja (Maribor).

Črnuče: Trobiš, Mihelčič, Mivšek, Čopi, Vilar, Tepić, Rojnik, Gornik, Beravs, Rutar, Slovnik (C), Valenčič, Pikl (L) in Slobodnjak (L). Trener: Zoran Kedačič.

Krka: Hafner, Ožbalt (L), Erpič, Kosmina (C), Travnik, Pucelj, Kumer, Lindič, Renko. Trener: Tomislav Mišin.

Začetek prvega niza je pripadel Črnučanom, zlasti po zaslugi boljšega servisa. Minimalno razliko so povečevali vse do 16:11, potem pa se je začela topiti, ko so tudi sami napravili nekaj neizsiljenih napak. V končnico sta ekipi vstopili izenačeno, toda timeout, ki ga je vzel trener Novomeščanov Mišin, je bolj koristil domačim in s točkama blokerjev Rutarja in Tepića so niz pripeljali do konca.

Drugi niz so bolj odločno začeli gostje. Po uspešnih napadih Kosmine in Kumerja, so imeli gostje prednost štirih točk, a so jih domači ujeli in ekipi sta izmenjevali v vodstvu. Krkaši so dvakrat zapored blokirali kapetana domačih Slovnika in prišli do vodstva 17:20. Po odmoru trenerja Kedačiča, da so z enako mero vrnili domači. Po treh uspešnih blokih Rutarja in Slovnika so rezultat izenačili na 21. Gostje niso izkoristili prve zaključne žoge, nato se je enako zgodilo domačim. Potem pa sta odgovornost prevzela domača sprejemalca Trobiš in Slovnik in dosegla potrebni dve točki za osvojitev drugega niza.

Tretji niz je bil dokaj nervozen zaradi nekaj nesoglasij s sodniškimi odločitvami. Rdeči karton je prejel dolenjski kapetan Kosmina. Pri obojih so se vrstile napake na začetnem udarcu. Novomeščani, ki so v Ljubljano prišli samo z osmimi igralci, so nato poskusili z menjavo. Renko je vstopil namesto Kumerja, kar pa ni prineslo preobrata. Do 18. točke sta si ekipi predajali vodstvo, nato pa sta Valenčič s tremi napadi in Slovnik z dvema domačim priborila tri zaključne žoge in tretjo so, po timeoutu, tudi izkoristili ter tako zmagali z minimalno razliko.

Iskrene čestitke fantom in vodstvu!

Zoran Kedačič, trener Črnuč:

»Najprej čestitam fantom za prikazano odlično igro. Po prejšnji soboti, ko smo bili blizu zmagi in izgubili dve točki proti Salonitu, smo tokrat stopnjevali in bili uspešni. Predvsem me veseli, da se nismo predali razmišljanju, da da tekma nič ne pomeni v nadaljevanju sezone. Za nas ta zmaga veliko šteje in danes smo naredili veliko pozitivnega za naprej.«

Martin Kosmina, kapetan Krke:

»Mislim, da smo v tekmo vstopili s premalo resnosti, kar se je poznalo na napakah, ki smo jih delali. Te so nas danes stale zmage.«

You may also like...