Mlajši presenetili starejše

1B.DOL, 1. krog, 7.10.2023, dvorana Maksa Pečarja Ljubljana, gledalcev 80

Črnuče : OK Sava 3:2 (25:15, 21:25, 25:19, 13:25, 15:10)

Črnuče: Travnik (L), Mihelčič (C) 1, Mivšek 10, Rutar, Prevorčnik 3, Kosanc 23, Čučulovič (L) 1, Vindišar 10, Žolnir, Lenič 9, Rojc 3, Hribar, Elikan 10. Trener: Miha Kikelj

OK Sava: Pečnik 12, Ritmanič (C) 12, Pigarev, Šišakovič 23, Opeka Krese 5, Lačen 1, Drobež 5, Porobič, Mihelčič, Belavič Pučnik (L), Gradišek (L). Trener: Jaka Bevc

Obračun prve in druge črnuške ekipe pod imenoma OK ČRNUČE in OK SAVA se je končal z rezultatom 3:2 v prid ekipi OK ČRNUČE.

V prvem nizu so se razigrali fantje iz prve črnuške ekipe. Dva zaporedna bloka Vidnišarja v sredini niza sta dvignila vzdušje med igralci. Prvi niz se je tako zaključil v korist ekipe OK ČRNUČE.

Drugi niz se je pričel relativno enakovredno in s tem tempom nadaljeval do sredine niza. Pri rezultatu 16:15 za OK ČRNUČE pa so se fantje iz OK SAVA razigrali in niz preobrnili sebi v prid s šestimi zaporednimi točkami, v katere spadata dva asa Šišakoviča in Ritmaniča in blok igralca Lačna. Vodstvo je ekipa OK SAVA ohranila do zaključka niza in tako priigrala izenačenje v nizih.

V tretjem nizu so si igralci OK ČRNUČE že v začetku zagotovili prednost. V sredini niza smo bili priča šestim zaporednim točkam v prid ekipi OK ČRNUČE. Odbojkarji OK SAVA se kljub zaostanku niso predali. S tremi zaporednimi točkami je druga črnuška ekipa razliko zmanjšala na 23:19, nato pa je bloker Vindišar iz prve ekipe z dvema zaporednima točkama pripomogel k osvojitvi niza.

V četrtem nizu sta obe ekipi ponovno začeli v podobnem tempu. Po seriji napak prve ekipe je v vodstvo stopila OK SAVA in zaporedje petih dobljenih točk zaključila z asom Pečnika. Ob rezultatu 5:11 za OK SAVA je trener prve ekipe Kikelj opravil dvojno menjavo: vrnila sta se korektor Kosanc in podajalec Mihelčič. Vseeno pa so bili odbojkarji OK SAVA že razigrani in si tako gladko priigrali četrti niz.

V petem nizu je ekipa OK ČRNUČ pričela z naskokom nekaj točk. Pri rezultatu 6:2 je trener OK SAVA Bevc v upanju na preobrat vzela timeout. Ta poteza ni ustavila fantov OK ČRNUČ, ki so dosegli še 4 zaporedne točke. Pridobljena prednost je bila dovolj, da so niz dobili fantje iz prve črnuške ekipe in si tako priigrali svojo prvo zmago.

You may also like...