Zmaga na drugem koncu Ljubljane

V tekmi 7. kroga 2. DOL je naša druga članska ekipa Črnuče ACH II gostovala v domačem mestu. Njihov gostitelj je bila namreč ekipa Ljubljana Volley.

V dvorani Škofijske gimnazije je bilo pričakovati napet dvoboj. Naši fantje so prvi niz odlično začeli in ga tudi zanesljivo dobili. Drugi niz je pripadel domačinom, tretji pa ponovno našim fantom. V četrtem nizu so Črnučani povedli s 16:9 in nasprotnik je bil nekako že vdan v usodo. V odbojki pa je tako, da je tekme konec šele takrat, ko sodnik odpiska zadnjo točko. S povsem nezbrano igro so naši fantje omogočili nasprotniku, da se je ponovno vrnil v igro. Na krilih razpoloženega Merkuna so z delnim rezultatom 16:6 zasluženo osvojili 4. niz.

Zadnji niz je bil pričakovano izenačen. Do prve zaključne žoge pri rezultatu 14:12 so prišli Črnučani. Domači so se jim približali na točko razlike. No, takrat pa so naši fantje pokazali več poguma in so z uspešno izvedenim napadom dosegli točko za končno zmago z rezultatom 3:2.

To je bila že druga zaporedna zmaga naše druge članske ekipe. Z njo se je ponovno vrnila v igro za osvojitev končnega cilja. To je obstanek v drugi državni odbojkarski ligi. Za zmago lahko fantom le iskreno čestitamo. Še vedno pa malce boli dejstvo, kako poceni smo zapravili eno točko, ki bi jo dobili če bi zmagali 3:1.

You may also like...